Mat, myter & maskiner : industrimatens ärorika historia / Andreas Håkansson.
Material type: TextLanguage: Swedish Publisher: [Lidingö] : Fri tanke, [2019]Manufacturer: 2019Description: 279 sidor illustrationer 22 cmContent type:- text
- unmediated
- volume
- 9789188589200
- Mat, myter och maskiner
- 338.47664 23/swe
- Pmbb.05
Item type | Current library | Collection | Call number | Status | Date due | Barcode |
---|---|---|---|---|---|---|
Bok | Hylte gymnasieskola och vuxenutbildning FAKTA | VUXEN | Pmb (Browse shelf(Opens below)) | Available | 55253710076 |
Ketchup -- Öl -- Ärtor -- Glass -- Ost -- Strösocker -- Bröd
Bakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta? Hur kunde Herbert Felix göra succé med en ketchupfabrik i Skåne – trots att det var omöjligt att odla tomater där? Här får du lära dig varför luft blev den avgörande ingrediensen i glass, oavsett om det upptäcktes av Djingis khans krigare eller Margaret Thatcher. Matforskaren Andreas Håkansson målar upp de livsöden och vetenskapliga genombrott som lett fram till öl, strösocker, bröd och mycket mer. Det här är historien om vardagshjältarna på matbordet.
Li
There are no comments on this title.