Hylte Kompetenscentrums Bibliotekskatalog

Syndetics cover image
Image from Syndetics

Facebook - den nakna sanningen : berättelsen om hur ett företag tog över världen / Sheera Frenkel, Cecilia Kang ; översättning av Emilia Fjeld.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: English Publisher: [Stockholm] : Albert Bonniers förlag, [2021]Manufacturer: 2021Description: 343 sidor 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789100181383
Uniform titles:
  • An ugly truth Svenska
Subject(s): DDC classification:
  • 302.30285 23/swe
Other classification:
  • Qz Facebook
  • Bv
Summary: En gång i tiden var Facebook synonymt med framtiden. Folk vallfärdade till Silicon Valley för att bygga en bättre värld. Men så kom skandalerna. 2018 avslöjades att Facebooks ledning, med Mark Zuckerberg i spetsen, hade försökt dölja sanningen – att plattformen blivit en central kanal för desinformation, hat, och politisk propaganda. Denna omtalade bok är en svidande granskning av Facebooks resa från utopiskt nätverk till global supermakt. Facebook lovar bättring efter varje skandal men fortsätter att växa till varje pris. Men hur högt blev priset, för medborgarna och för demokratin?
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode
Bok Bok Hylte gymnasieskola och vuxenutbildning BIOGRAFI VUXEN Qz Facebook (Browse shelf(Opens below)) Available 56511300070

En gång i tiden var Facebook synonymt med framtiden. Folk vallfärdade till Silicon Valley för att bygga en bättre värld. Men så kom skandalerna. 2018 avslöjades att Facebooks ledning, med Mark Zuckerberg i spetsen, hade försökt dölja sanningen – att plattformen blivit en central kanal för desinformation, hat, och politisk propaganda. Denna omtalade bok är en svidande granskning av Facebooks resa från utopiskt nätverk till global supermakt. Facebook lovar bättring efter varje skandal men fortsätter att växa till varje pris. Men hur högt blev priset, för medborgarna och för demokratin?

Li

There are no comments on this title.

to post a comment.

Powered by Koha