Hylte Kompetenscentrums Bibliotekskatalog

Syndetics cover image
Image from Syndetics

Queenie : roman / Candice Carty-Williams ; översättning: Klara Lindell.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: English Publisher: [Stockholm] : Albert Bonniers förlag, [2020]Manufacturer: 2020Description: 399 sidor 23 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789100180768
Uniform titles:
  • Queenie Svenska
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 823.92 23/swe
Other classification:
  • Hcee.01
Summary: Queenie Jenkins är 25 år, bor i London, gör ett halvbra jobb på en halvstor dagstidning och har just blivit dumpad. Tillvaron är, helt enkelt, toppen.Med svajig magkänsla och Tinder som kompass söker Queenie tröst på sämsta tänkbara ställen. Och vid sidan av de törnar hon stoiskt uthärdar som ung, svart kvinna i en sexistisk, rasistisk värld, gör hon ett rätt bra jobb med att lägga krokben för sig själv. Men utrustad med galghumor, dödslojala vänner och en allsmäktig jamaicansk mormor kan man övervinna det mesta.En vass, ärlig och brutalt komisk roman om att famla efter kärlek, karriär och sig själv i en högst igenkännbar samtid.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode
Bok Bok Hylte gymnasieskola och vuxenutbildning SKÖNLITTERATUR VUXEN Hce (Browse shelf(Opens below)) Available 80066744239

Första svenska upplaga 2020

Queenie Jenkins är 25 år, bor i London, gör ett halvbra jobb på en halvstor dagstidning och har just blivit dumpad. Tillvaron är, helt enkelt, toppen.Med svajig magkänsla och Tinder som kompass söker Queenie tröst på sämsta tänkbara ställen. Och vid sidan av de törnar hon stoiskt uthärdar som ung, svart kvinna i en sexistisk, rasistisk värld, gör hon ett rätt bra jobb med att lägga krokben för sig själv. Men utrustad med galghumor, dödslojala vänner och en allsmäktig jamaicansk mormor kan man övervinna det mesta.En vass, ärlig och brutalt komisk roman om att famla efter kärlek, karriär och sig själv i en högst igenkännbar samtid.

Li

There are no comments on this title.

to post a comment.

Powered by Koha